Oktatás

Szeretnénk megszólítani és programjainkba bevonni azokat a gyerekeket és felnőtteket, akik elhatározzák, hogy megismerkednek a tenisszel, gyarapítva ezzel az egészséges-, gazdag mozgásanyagra épülő, szórakozni vágyó hobbiteniszezők táborát. Valamint azokat, akik kitartó munkájuk eredményeként a későbbiekben versenyszerűen kívánják művelni sportágunkat.

A  „ Hód TC Junior  2015”  középtávú programja (2015-2018)

 

Utánpótlás nevelés:

  1. I. Play & stay program keretében a tenisz megismertetése, megszerettetése az 5-8 évesgyerekek számára. Mini tenisz, Play & stay versenyek

Tanfolyamok, iskolai tenisz:    

– heti edzésszám: 2 x 1 óra tenisz

– csoportlétszám: 6-8 fő

 

 II. A play & stay programból kikerülő gyerekek átvezetése a nagypályás,

keménylabdás játékra

 

Kiválasztottak:
– azon játékosok, akik a tanfolyami csoportokból kikerülve a továbbiakban szeretnének versenyszerűen teniszezni- heti edzésszám: 3 x 1 óra tenisz

– játékengedély kiváltása, elő versenyeken (házi, play & stay, régiós) való indulás

– csoportlétszám: 4-6 fő

– A kiválasztottak számára emelt óraszámban sportág specifikus képzés megkezdése, elő versenyeken megmérettetés. A kiválasztásból kimaradtak, illetve később érők számára tenisztudásuk fejlesztésének további biztosítása alapóraszámban.

 

III. Tenisz specifikus képzés keretében korosztályos versenyzői keretek kialakítása. Rendszeres, személyre szabott versenyeztetés.
Korosztályos élversenyzői keret kialakítása

Kiemelt csoport
:
– azon játékosok, akik önként vállalják a magas szintű edzéseket

– heti edzésszám: 5 x 1,5 óra tenisz, 2 x 1 óra futó

– játékengedély kiváltása, versenyeken való indulás

– ranglistás célkitűzések teljesítése

– csoportlétszám:  4 fő

 

Felnőtt képzés

Egy statisztikai felmérés szerint a megkérdezett magyar lakosság 38 %-a nem sportol, de volna kedve hozzá. Ebből kiindulva mi is lehetőséget biztosítunk a felnőttek számára is, hogy megismerjék sportágunkat, ezzel is növelve a rendszeresen teniszezők számát.

Célunk az „Egy életre szóló sportág” tudatosítása a már-, és a még nem teniszezők között. Kellemes klubhangulat kialakítása, ahol kicsik és nagyok, családok, baráti társaságok, magánszemélyek és cégek egyaránt jól érzik magukat, miközben a tenisznek hódolnak.

Oktatás: egyéni, valamint csoportos formában történik.

© 2024 Minden jog fenntartva - Hódmezővásárhelyi Tenisz Club | Fejleszti a WebPositive